Jury degustacyjne

KRZYSZTOF SZULBORSKI - przewodniczący jury
Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Właściciel prywatnej firmy konsultingowej KINGS zajmująca się doradztwem kulinarnym oraz profesjonalnymi szkoleniami skierowanymi do kucharzy i restauratorów. Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz.
Mistrz Świata BBQ, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche.
Pomysłodawca, wydawca i współautor książki Lekcje Smaków, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym, współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”. Felietonista, autor tekstów dla magazynów branżowych. Laureat wielu nagród i wyróżnień.
   
ŁUKASZ KONIK
Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie.
Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Jego miłością jest kuchnia molekularna. Mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki z programu „Pytanie na śniadanie” oraz „Dzień dobry Polsko, a także MasterChef Junior w TVN.
   
MONIKA GWIAZDA
Absolwentka Łódzkiego Gastronomika. Zawodowo związana z Łodzią od 20 lat. Od trzech lat Doradca Kulinarny w dywizji Nestle Professional. Na co dzień dzieli się swoim doświadczeniem i umiejętnościami z innymi szefami kuchni i kucharzami. Prowadzi warsztaty, szkolenia i pokazy kulinarne.
   
MONIKA IGNACIUK
Dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Członkini Klubu Szefów Kuchni oraz ekspert w Akademii Kulinarnej. Wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego. Od 11 lat spełnia się jako mentor i coach dla profesjonalnych gastronomów oraz cukierników w firmie Ambasador 92.
Ukończyła liczne staże zagraniczne m.in. w Niemczech i Włoszech oraz renomowaną szkołę gotowania Espaisucre w Barcelonie. Zdobywczyni Złotego Medalu oraz Złotego Pucharu 2016 w Międzynarodowym Konkursie Moldavian Culinary Cup w kategorii desery na talerzu.
Laureatka nagrody specjalnej ,,Odkrycie Roku‘’ 2017 na Poland 100 Best Restaurants w Pałacu Sobańskim w Warszawie.
   
KRZYSZTOF GRADZEWICZ
Stowarzyszenie Kucharzy Polskich
Head Chef Radisson Hotel&Suites Gdańsk. Od niemal 23 lat zajmuje się gotowaniem w szerokim tego słowa znaczeniu. Jest szefem kuchni, nauczycielem praktycznej nauki zawodu oraz Olimpijczykiem. Do najważniejszych osiągnięć zdecydowanie zalicza Srebrny Medal Olimpijski na Olimpiadzie Kulinarnej IKA 2016 w Erfurcie w kategorii zespołów regionalnych Sztuka Kulinarna. Uwielbia gotować z lokalnych składników, z produktów ekologicznych i sezonowych. Pasję i wiedzę na temat gotowania pogłębia podróżując po świecie z kitlem i nożem, obserwując pracę przyjaciół - szefów kuchni, kucharzy, podczas targów o tematyce kulinarnej, live cookingów na imprezach kulinarnych oraz pokazach w szkołach gastronomicznych. Swoje umiejętności sprawdza biorąc udział w konkursach kulinarnych na arenie międzynarodowej. W Restauracji Correze w Gdańsku jest odpowiedzialny za całą kuchnię, smak, aranżację dań oraz zespół kucharzy.