Jury degustacyjne

KRZYSZTOF SZULBORSKI - przewodniczący jury
Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Właściciel prywatnej firmy konsultingowej KINGS zajmująca się doradztwem kulinarnym oraz profesjonalnymi szkoleniami skierowanymi do kucharzy i restauratorów. Współzałożyciel Pomorskiej Akademii Kulinarnej. Przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej przyznającej tytuły Czeladniczo – Mistrzowskie w zawodzie kucharz.
Mistrz Świata BBQ, srebrny i brązowy medalista Olimpiady Kulinarnej w Erfurcie Culinary Olympics IKA – Olympiade der Köche.
Pomysłodawca, wydawca i współautor książki Lekcje Smaków, skierowanej do uczniów i nauczycieli szkół o profilu gastronomicznym, współautor książki „Grilluj z Mistrzami Świata” oraz książki „Od kuchni”. Felietonista, autor tekstów dla magazynów branżowych. Laureat wielu nagród i wyróżnień.
   
ŁUKASZ KONIK
Absolwent Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach i hotelach w Polsce oraz zagranicą. Współpracuje z Instytutem Chemii i Fizyki PAN w Warszawie.
Kreatywny poszukiwacz niezwykłych smaków, eksperymentator, zafascynowany naukowym podejściem do sztuki tworzenia potraw. Jego miłością jest kuchnia molekularna. Mając zaledwie 23 lata, został przyjęty do grona elitarnej Fundacji Klubu Szefów Kuchni, zrzeszającej najwybitniejsze kulinarne autorytety. Jest najmłodszym kucharzem, który dostąpił tego zaszczytu. Pierwszy w Polsce autor książki kulinarnej: „Gastronomia Molekularna”. Znany widzom telewizyjnej dwójki z programu „Pytanie na śniadanie” oraz „Dzień dobry Polsko, a także MasterChef Junior w TVN.
   
MONIKA GWIAZDA
Absolwentka Łódzkiego Gastronomika. Zawodowo związana z Łodzią od 20 lat. Od trzech lat Doradca Kulinarny w dywizji Nestle Professional. Na co dzień dzieli się swoim doświadczeniem i umiejętnościami z innymi szefami kuchni i kucharzami. Prowadzi warsztaty, szkolenia i pokazy kulinarne.
   
MONIKA IGNACIUK
Dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Członkini Klubu Szefów Kuchni oraz ekspert w Akademii Kulinarnej. Wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego. Od 11 lat spełnia się jako mentor i coach dla profesjonalnych gastronomów oraz cukierników w firmie Ambasador 92.
Ukończyła liczne staże zagraniczne m.in. w Niemczech i Włoszech oraz renomowaną szkołę gotowania Espaisucre w Barcelonie. Zdobywczyni Złotego Medalu oraz Złotego Pucharu 2016 w Międzynarodowym Konkursie Moldavian Culinary Cup w kategorii desery na talerzu.
Laureatka nagrody specjalnej ,,Odkrycie Roku‘’ 2017 na Poland 100 Best Restaurants w Pałacu Sobańskim w Warszawie.
WIESŁAW BOBER
Szef kuchni w Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober
Restauracja Przędzalnia Hotelem Fabryka Wełny & SPA
Należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych kucharzy w Polsce. Propaguje kuchnię polską tradycyjną połączoną z nowoczesną, inspiruje się klasycznym stylem francuskim oraz kuchnią myśliwską. Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World. Popularyzował polskie smaki w Maso Corto we Włoszech , Kaprun w Austrii oraz wielokrotnie w Pradze. Doskonały kucharz, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni, pomysłodawca, organizator, juror oraz laureat wielu konkursów kulinarnych,. Szkoli młodych adeptów sztuki kulinarnej, współpracuje z pismami branżowymi. Pomysłodawca i organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”