Jury techniczne

ANDRZEJ GOŁĄBEK
Szef Kuchni W Restauracji Republika Róż
Wbrew nazwisku wyjątkowy z niego nielot, jednak w kuchni potrafi wznieść się na prawdziwe wyżyny! Aktywny dietetyk i sportowiec, a do tego "mistrz" w zawodzie kucharz. Przykłada ogromną wagę do tego co gotuje i z czego! Jednak najważniejszymi przyprawami w jego kuchni są masło, masło, masło, świeże zioła i masło. Zdobywał doświadczenie w wielu renomowanych restauracjach w tym w poznańskim Cymesie.
Jak każdy zdolny i kreatywny kucharz potrafi zrobić coś z niczego jednak pozostaje wierny kuchni polskiej, którą kocha całym sercem. Nieobca jest mu również kuchnia żydowska, której elementy stara się przemycić do swoich dań. Prowadzi warsztaty kulinarne w trakcie których przekazuje z ogromnym entuzjazmem całą swoją wiedzę i doświadczenie.
Ostatnio zdobył drugie miejsce w konkursie na kaczkę w nowoczesnej odsłonie, a także zwyciężył w wielu innych konkursach kulinarnych. Uczestnik ostatniej edycji akcji charytatywnej Master Chefs 4 Dogs. Juror w licznych konkursach kulinarnych.
   
WIESŁAW BOBER
Szef kuchni w Restauracja Wzorcownia by Wiesław Bober
Restauracja Przędzalnia Hotelem Fabryka Wełny & SPA
Należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych kucharzy w Polsce. Propaguje kuchnię polską tradycyjną połączoną z nowoczesną, inspiruje się klasycznym stylem francuskim oraz kuchnią myśliwską. Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World. Popularyzował polskie smaki w Maso Corto we Włoszech , Kaprun w Austrii oraz wielokrotnie w Pradze. Doskonały kucharz, współzałożyciel Klubu Szefów Kuchni, pomysłodawca, organizator, juror oraz laureat wielu konkursów kulinarnych,. Szkoli młodych adeptów sztuki kulinarnej, współpracuje z pismami branżowymi. Pomysłodawca i organizator Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Gęsina nie tylko na św. Marcina”
   
DARIUSZ RATUSZNIAK
Hotel BoniFaCio SPA&Sport Resort – Sochocin
W zawodzie od 1990 r. Szef kuchni, który od najmłodszych lat wiedział jak będzie wyglądała jego ścieżka zawodowa. Uczył się od najlepszych, m.in. Kurta Schellera, Michela Morana, a następnie znalazł się wśród nich ze swoimi przepisami w autorskiej publikacji „Od kuchni”. Jako Szef Kuchni prowadził restaurację La Boheme w Warszawie, La Boheme Country w Chojnowie, restaurację Hotelu Sielanka w Warce oraz Bistro Pigalle w Warszawie.
W prowadzonej przez niego restauracji Hotelu BoniFaCio nie ma miejsca na nudę. Stawia na lokalne produkty i wysoką jakość oraz smak. Bardzo lubi swoją pracę, nie widzi w niej wad i radzi, by proces edukacji zawodu zacząć od solidnej klasyki.
 
   
MICHAŁ SOLIWODA
Hotel Mikołajki – Mikołajki
   
ARTUR LENCZEWSKI
Pięć Dębów – Supraśl
Szef kuchni, dla którego gotowanie to nie tylko zawód, ale przede wszystkim życiowa pasja, którą zaszczepiły mu mama i babcia. Dlatego naturalnym wyborem była szkoła gastronomiczna w rodzinnym mieście Białymstoku. Pierwsze szlify kucharskie zdobył jako kucharz okrętowy, gdy odbywał służbę wojskową. Od ponad 23 lat jest w branży gastronomicznej. Doświadczenie zdobywał w restauracjach, ośrodkach wypoczynkowych i hotelach, gdzie dostał prawdziwą szkołę życia, poznał różne rodzaje kuchni i nabrał przekonania, że obrał dobrą ścieżkę rozwoju osobistego. Te lata ugruntowały jego wiedzę i dały solidne podwaliny pod to co dzisiaj robi. Od 13 lat jest szefem kuchni w hotelu Pięć Dębów w Supraślu, gdzie wykorzystuje sezonowe regionalne produkty oraz serwuje kuchnię Podlasia.
Uczestnik wielu konkursów kulinarnych. Posiadacz Dyplomu Mistrzowskiego jako Kucharz oraz Dyplomu Protokołu Dyplomatycznego, który uprawnia go do karmienia najważniejszych głów w państwie, oraz kucharz roku 2018 województwa Podlaskiego.
Prywatnie szczęśliwy mąż i ojciec dwóch dorastających córek. W wolnym czasie sięga po książki, najchętniej te o życiu wielkiej gastronomii jak również wyciska siódme poty na siłowni. Nie poddaje się łatwo i zawsze stara się sprostać nowym wyzwaniom, które stawia przed nim życie!