PROGRAM KONKURSU

6 kwietnia 2019 KATEGORIA JUNIOR
Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych (klasy szkół zasadniczych zawodowych oraz technika o profilu gastronomicznym oraz innych pokrewnych zawodów)

7 kwietnia 2019 KATEGORIA MASTER
konkurs dla profesjonalnych kucharzy.

TEMAT – dania przyrządzane z grilla
ZADANIE – wykonanie przystawki z ryb bałtyckich lub jeziornych oraz drugiego dania mięsnego z wykorzystaniem antrykotu z polskiej wołowiny.
FINAŁ – 24 zespoły (uczniowie – zespoły 2 osobowe, kucharze – zespoły 2 osobowe + gość specjalny)

NAGRODY
KATEGORIA JUNIOR
1 miejsce – tytuł GOLD GRILL TEAM– nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce – tytuł SILVER GRILL TEAM – nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce – tytuł BRONZE GRILL TEAM – nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
nagroda specjalna – staż w restauracji

KATEGORIA MASTER
1 miejsce – tytuł GOLD GRILL TEAM– 3 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
2 miejsce – tytuł SILVER GRILL TEAM – 2 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom
3 miejsce – tytuł BRONZE GRILL TEAM – 1 000 zł brutto, nagrody rzeczowe ufundowane przez sponsorów, puchar, dyplom.

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!